Народното събрание обсъжда проект на решение за отпадане на временната забрана

...
Народното събрание обсъжда проект на решение за отпадане на временната забрана
Коментари Харесай

Парламентът решава за отпадането на забраната за внос на украинска пшеница

Народното заседание обсъжда проект на решение за отпадане на краткотрайната възбрана за импорт на пшеница от Украйна. В пленарната зала по гледище на левицата е министърът на земеделието Кирил Вътев.

Проектът на решение за позицията на България по отношение на удължаването на превантивните ограничения във връзка с избрани артикули с генезис от Украйна след 15 септември т.г. предлага отпадане на изключителната мярка за възбрана на импорт на пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе от Украйна след 15 септември. Вносители на проекторешението са съпредседателите на „ Продължаваме промяната - Демократична България “ Кирил Петков и Атанас Атанасов, от Движение за права и свободи – Делян Пеевски и Хамид Хамид и народните представители от ГЕРБ-СДС Румен Христов и Александър Иванов.

Деян Николов от " Възраждане " означи, че сходно решение е геополитическо и няма особени стопански изгоди, като се изключи че щяло да бъде причина за неконкурентоспособност на нашите аграрни производители и заплашва дълготрайно бранша.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР